Zázračná tyčinka FLAPJACK
Říká se, že doba mezi snídaní a obědem je dlouhá, pro mě je ale většinou ještě delší čas mezi snídaní a svačinkou. 10 minutová velká přestávka ve škole, mi ovšem nedává tolik prostoru na tak vydatnou sváču, jakou bych si představovala, proto je tu flapjack. Flapjack je tyčinka plná energie, obsahuje hromadu ovesných vloček, oříšků a semínek, to všechno je spojené nejrůznějším sušeným ovocem, medem nebo třeba kokosovým olejem. Faktem je, že jedna taková tyčinka (o velikosti obyčejné přeslazené karamelové tyčinky), mě dokáže zasytit na zhruba 3 hodiny. Někdy si jich s sebou nabalím víc a živím se jimi téměř celý den...
Ovesnou hmotu namačkáme do obdélníkové formy tak, aby měla tloušťku asi 1,5 cm a dáme na 2 hodiny vychladit do lednice.
Polevu si připravíme následovně => v misce si rozmícháme puding s mlékem, přidáme nalámanou hořkou čokoládu, kokosový olej a med. Vložíme do mikrovlnné trouby asi na 1 minutu (ne víc!). Poté vše velice dobře promícháme a naléváme na vychlazené flapjacky.
Takto připravené tyčinky s polevou musíme nechat naposledy odpočinout v ledničce (nejlépe přes noc), poté krájíme na obdélníkové tyčinky.
Dobrou chuť
Wendy
Každý recept zveřejněný na této stránce je mým osobním vlastnictvím a podléhá autorským právům.
Čokoládové flapjacky
(asi 8 kusů)
- 1 hrnek ovesných vloček
- 1 lžíce kakaa
- 1 lžíce chia semínek
- 1 lžička lněných semínek
- špetka skořice
- 1 lžička kokosového oleje
- 6 datlí Medjool (přes noc namočených- lépe se zpracují v kuchyňském robotu)
- 2 lžíce medu
- asi 1 lžíce rostlinného mléka (podle potřeby)
- 4 kostičky hořké čokolády 85%
- 1 lžička kokosového oleje
- 2 lžíce medu
- 5 lžíc rostlinného mléka
- polovinu sáčku kvalitního čokoládového instantního pudingu
Ovesnou hmotu namačkáme do obdélníkové formy tak, aby měla tloušťku asi 1,5 cm a dáme na 2 hodiny vychladit do lednice.
Polevu si připravíme následovně => v misce si rozmícháme puding s mlékem, přidáme nalámanou hořkou čokoládu, kokosový olej a med. Vložíme do mikrovlnné trouby asi na 1 minutu (ne víc!). Poté vše velice dobře promícháme a naléváme na vychlazené flapjacky.
Takto připravené tyčinky s polevou musíme nechat naposledy odpočinout v ledničce (nejlépe přes noc), poté krájíme na obdélníkové tyčinky.
Dobrou chuť
Wendy
Každý recept zveřejněný na této stránce je mým osobním vlastnictvím a podléhá autorským právům.




Komentáře
Okomentovat