Bramborové karí se zelenými fazolkami
TOP 5...přesně to je pozice, kde se tenhle barevný recept umístil. Moji milí, v květnu jsem se rozhodla zúročit svojí kuchařskou vášeň a poslala jsem toto dílo do světa, přesněji do jarní Lidl Food Challenge 2017, která byla na téma zeleno-žlutý recept. Do kuchařské výzvy bylo zasláno více než 100 receptů, ze kterých poté vybíral těch 5 nej Michelinský kuchař R. Paulus. Už to, že někomu takovému se můj autorský recept zalíbil pro mě byl velikánský úspěch...
No posuďte sami, povedlo se? :)
AKTUÁLNĚ: 6. června, čili včera, jsem se s tímto receptem oficiálně umístila na čestném stříbrném místě. Moc děkuji LIDLu, za vyhlášení této Challenge a pak samozřejmě panu Paulusovi za takovéto uznání...:) je to pro mě,jakožto začínající foodbloggerku, obrovský úspěch.
DĚKUJI!
Bramborové karí se zelenými fazolkami
(4 porce)
Začneme tím, že si omyjeme brambory, neoloupané je nakrájíme na malé kostičky a dáme na 15 minut povařit.
Mezi tím si připravíme vývar. Na pánvi rozpálíme olivový olej, na kterém orestujeme najemno nakrájenou cibuli a pórek.
Zeleninu zasypeme veškerým kořením, osolíme, přidáme sójovou omáčku, tymiánové snítky a dobře promícháme, přilijeme asi půl litru vody.
Zelené fazolky pouze spaříme vodu a také přidáme do směsi. Necháme pomalu vařit 10 minut, poté odstavíme.
Slité brambory naskládáme na jinou (nejlépe teflonovou) pánev, kde je budeme opékat nasucho z každé strany přibližně 5 minut. Opečené brambory vložíme do připraveného vývaru, vše necháme společně ještě naposledy asi 10 minut povařit.
Jako přílohu doporučuji jasmínovou rýži. Ke každé porci přidávám plátek limety, která pokrmu dodá perfektní říz, stejně tak, jako chilli lupínky..
Dobrou chuť
Wendy
Každý recept zveřejněný na této stránce je mým osobním vlastnictvím a podléhá autorským právům.
No posuďte sami, povedlo se? :)
AKTUÁLNĚ: 6. června, čili včera, jsem se s tímto receptem oficiálně umístila na čestném stříbrném místě. Moc děkuji LIDLu, za vyhlášení této Challenge a pak samozřejmě panu Paulusovi za takovéto uznání...:) je to pro mě,jakožto začínající foodbloggerku, obrovský úspěch.
DĚKUJI!
Bramborové karí se zelenými fazolkami
(4 porce)
- 1 velká cibule
- 2 větší brambory- varný typ A
- půl pórku 4 malé snítky tymiánu
- 2 hrnky zelených fazolek
- 2 lžíce sójové omáčky
- 2 lžíce kari
- 1 lžička mletého zázvoru
- 1 lžička soli
- špetka pepře
- olivový olej
- pár plátků limety
Začneme tím, že si omyjeme brambory, neoloupané je nakrájíme na malé kostičky a dáme na 15 minut povařit.
Mezi tím si připravíme vývar. Na pánvi rozpálíme olivový olej, na kterém orestujeme najemno nakrájenou cibuli a pórek.
Zeleninu zasypeme veškerým kořením, osolíme, přidáme sójovou omáčku, tymiánové snítky a dobře promícháme, přilijeme asi půl litru vody.
Zelené fazolky pouze spaříme vodu a také přidáme do směsi. Necháme pomalu vařit 10 minut, poté odstavíme.
Slité brambory naskládáme na jinou (nejlépe teflonovou) pánev, kde je budeme opékat nasucho z každé strany přibližně 5 minut. Opečené brambory vložíme do připraveného vývaru, vše necháme společně ještě naposledy asi 10 minut povařit.
Jako přílohu doporučuji jasmínovou rýži. Ke každé porci přidávám plátek limety, která pokrmu dodá perfektní říz, stejně tak, jako chilli lupínky..
Dobrou chuť
Wendy
Každý recept zveřejněný na této stránce je mým osobním vlastnictvím a podléhá autorským právům.



Komentáře
Okomentovat