Banánový chlebíček s pekany
Dnes, po několika týdnech, Vám konečně přináším úplně nový recept na skvělý Banánový chlebíček s pekanovými ořechy a hořkou čokoládou. V poslední době jsem pracovala na projektu, který světlo světa spatří už na přelomu měsíce července/srpna. O všem Vás budu informovat na FB stránce, takže pokud ještě nejste jedním z členů této skupiny, určitě se do ní přidejte!
A teď už k receptu, který Vám zaručeně zlepší den, je jednoduchý a táák lahodný...
Banánový chlebíček s pekany
(1 šiška= asi 10 kousků)
A teď už k receptu, který Vám zaručeně zlepší den, je jednoduchý a táák lahodný...
Banánový chlebíček s pekany
(1 šiška= asi 10 kousků)
- 2 banány
- 1 hrnek ovesných vloček
- 1 hrnek mléka
- 1/2 hrnku másla nebo kokosového oleje
- 1 hrst pekanových ořechů
- 2 polévkové lžíce strouhaného kokosu
- 5 vrchovatých polévkových lžic hladké mouky (cizrnové, rýžové...)
- 1 lžička prášku do pečiva
- 1 vanilkový cukr
- špetka skořice
- 1 polévková lžíce Chia semínek
- asi 40 g kvalitní hořké čokolády (já používám 85% od VIVANI)
V první řadě si oba zralé banány rozmačkáme a smícháme se skořicí a chia semínky, vznikne nám hustá kaše. Přidáme prášek do pečiva, vanilkový cukr a dobře promícháme.
Poté si rozehřejeme máslo nebo kokosový olej, přimícháme do banánové směsi, totéž uděláme s mlékem. Mouku, ovesné vločky a kokos přidáváme téměř jako poslední.
Čokoládu buďto nastrouháme nebo nasekáme na větší kousky, stejně jako pekanové oříšky. Přisypeme a vše naposledy důkladně promícháme.
Směs vlijeme do chlebíčkové formy vystlané pečicím papírem, pečeme ve vyhřáté troubě na 180 stupňů asi 45-60 minut. Průběžně provádíme zkoušku "špejlí", chlebíček je pečený až ve chvíli, kdy je vytažená špejle naprosto čistá a nelepí.
Můžeme podávat ještě teplý, potřený domácí nutelou nebo oříškovým máslem.
Chlebíček vydrží krásně vláčný asi 4 dny, doporučuji ho zabalit do potravinářské fólie a uchovávat na tmavším chladném místě....
Dobrou chuť
Wendy




Komentáře
Okomentovat