Banánový chlebíček s pekany

Dnes, po několika týdnech, Vám konečně přináším úplně nový recept na skvělý Banánový chlebíček s pekanovými ořechy a hořkou čokoládou. V poslední době jsem pracovala na projektu, který světlo světa spatří už na přelomu měsíce července/srpna. O všem Vás budu informovat na FB stránce, takže pokud ještě nejste jedním z členů této skupiny, určitě se do ní přidejte!
A teď už k receptu, který Vám zaručeně zlepší den, je jednoduchý a táák lahodný...


Banánový chlebíček s pekany
(1 šiška= asi 10 kousků)

  • 2 banány
  • 1 hrnek ovesných vloček
  • 1 hrnek mléka
  • 1/2 hrnku másla nebo kokosového oleje
  • 1 hrst pekanových ořechů
  • 2 polévkové lžíce strouhaného kokosu
  • 5 vrchovatých polévkových lžic hladké mouky (cizrnové, rýžové...)
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • 1 vanilkový cukr
  • špetka skořice
  • 1 polévková lžíce Chia semínek
  • asi 40 g kvalitní hořké čokolády (já používám 85% od VIVANI


V první řadě si oba zralé banány rozmačkáme a smícháme se skořicí a chia semínky, vznikne nám hustá kaše. Přidáme prášek do pečiva, vanilkový cukr a dobře promícháme.

Poté si rozehřejeme máslo nebo kokosový olej, přimícháme do banánové směsi, totéž uděláme s mlékem. Mouku, ovesné vločky a kokos přidáváme téměř jako poslední. 

Čokoládu buďto nastrouháme nebo nasekáme na větší kousky, stejně jako pekanové oříšky. Přisypeme a vše naposledy důkladně promícháme.

Směs vlijeme do chlebíčkové formy vystlané pečicím papírem, pečeme ve vyhřáté troubě na 180 stupňů asi 45-60 minut. Průběžně provádíme zkoušku "špejlí", chlebíček je pečený až ve chvíli, kdy je vytažená špejle naprosto čistá a nelepí.

Můžeme podávat ještě teplý, potřený domácí nutelou nebo oříškovým máslem. 

Chlebíček vydrží krásně vláčný asi 4 dny, doporučuji ho zabalit do potravinářské fólie a uchovávat na tmavším chladném místě....


Dobrou chuť
Wendy








Komentáře

Oblíbené příspěvky