K letním grilovačkám...

Dneska jsem si pro vás připravila super rychlý oběd, kterému snad nikdy nikdo neřekl "ne"..:) Mluvím o domácích tymiánových hranolkách s jogurtovo- česnekovým dipem, hotové jsou za 20 minut a chutí se jim žádné jiné nevyrovnají. Nejlepší na tom všem je že budete potřebovat jen jednu lžičku oleje...
Tak hurá do toho! :)

Tymiánové hranolky s jogurtovým dipem
(2 porce)
  • 3 velké brambory
  • 1 lžička oleje
  • 1 lžička červené sladké papriky
  • špetka pepře, soli, chilli
  • 2 snítky čerstvého tymiánu 
  • 1 stroužek česneku
Na dip:
  • 1 malý kelímek bílého rostlinného jogurtu
  • 2 stroužky česneku
  • špetka soli a pepře
  • šťáva z půlky citronu
Začneme tím, že si nakrájíme brambory, krájíme asi na centimetrové hranolky- NEVAŘÍME, NELOUPEME! 
Nakrájené brambory pouze spaříme horkou vodou a necháme asi 5 minut odležet a následně slijeme.
Mezi tím si smícháme olej s prolisovaným česnekem a veškerým kořením, kromě tymiánu, ze kterého pouze stáhneme lístečky.
Do marinády naložíme brambory a pořádně promícháme, následně brambory pečlivě naklademe na plech s pečícím papírem a hustě posypeme tymiánem. Pečeme na 250 stupňů v horkovzdušné troubě asi 15 minut.
Dip si připravíme velice jednoduše, a sice smícháním všech ingrediencí dohromady. Česnek je vhodné prolisovat a u citrónu si hlídáme, aby se nám do jogurtu nedostaly pecičky (zhořkl by).

MŮJ TIP: Omáčka je velice jednoduchá a hlavně lehká, proto je vhodná i k letním grilovačkám. Nepřekonatelná je s grilovanými paprikami! Ráda si do ní přidám i čerstvé bylinky, jako například pažitku nebo petrželku.


Dobrou chuť! 
Wendy :)


Každý recept zveřejněný na této stránce je mým osobním vlastnictvím a podléhá autorským právům. 

Komentáře

Oblíbené příspěvky