K letním grilovačkám...
Dneska jsem si pro vás připravila super rychlý oběd, kterému snad nikdy nikdo neřekl "ne"..:) Mluvím o domácích tymiánových hranolkách s jogurtovo- česnekovým dipem, hotové jsou za 20 minut a chutí se jim žádné jiné nevyrovnají. Nejlepší na tom všem je že budete potřebovat jen jednu lžičku oleje...
Tak hurá do toho! :)
Každý recept zveřejněný na této stránce je mým osobním vlastnictvím a podléhá autorským právům.
Tak hurá do toho! :)
Tymiánové hranolky s jogurtovým dipem
(2 porce)
- 3 velké brambory
- 1 lžička oleje
- 1 lžička červené sladké papriky
- špetka pepře, soli, chilli
- 2 snítky čerstvého tymiánu
- 1 stroužek česneku
Na dip:
- 1 malý kelímek bílého rostlinného jogurtu
- 2 stroužky česneku
- špetka soli a pepře
- šťáva z půlky citronu
Nakrájené brambory pouze spaříme horkou vodou a necháme asi 5 minut odležet a následně slijeme.
Mezi tím si smícháme olej s prolisovaným česnekem a veškerým kořením, kromě tymiánu, ze kterého pouze stáhneme lístečky.
Do marinády naložíme brambory a pořádně promícháme, následně brambory pečlivě naklademe na plech s pečícím papírem a hustě posypeme tymiánem. Pečeme na 250 stupňů v horkovzdušné troubě asi 15 minut.
Dip si připravíme velice jednoduše, a sice smícháním všech ingrediencí dohromady. Česnek je vhodné prolisovat a u citrónu si hlídáme, aby se nám do jogurtu nedostaly pecičky (zhořkl by).
MŮJ TIP: Omáčka je velice jednoduchá a hlavně lehká, proto je vhodná i k letním grilovačkám. Nepřekonatelná je s grilovanými paprikami! Ráda si do ní přidám i čerstvé bylinky, jako například pažitku nebo petrželku.
Dobrou chuť!
Wendy :)
Každý recept zveřejněný na této stránce je mým osobním vlastnictvím a podléhá autorským právům.



Komentáře
Okomentovat