Bezlepkové mrkvánky se švestkovou náplní
Nejlepší jsou k horké kávě s mlékem (samozřejmě :D), nebo jako skvělá svačinka do práce nebo do školy. Já je beru všude s sebou a vždycky mají obří úspěch! :)
Příprava už nemůže být jednodušší, krom toho mrkvánky vydrží čerstvé klidně i celý týden. Stále budou výborné...
Bezlepkové mrkvánky se švestkovou náplní
(na 20 malých rohlíčků)
Začneme tím, že si nastrouháme najemno obě omyté mrkve, přidáme jogurt, kokosový olej nebo jiný rostlinný tuk, mouku, skořici a sůl.
Každý recept zveřejněný na této stránce je mým osobním vlastnictvím a podléhá autorským právům.
Příprava už nemůže být jednodušší, krom toho mrkvánky vydrží čerstvé klidně i celý týden. Stále budou výborné...
Bezlepkové mrkvánky se švestkovou náplní
(na 20 malých rohlíčků)
- 2 velké mrkve
- asi 3/4 hrnku kokosového oleje/ margarínu/ veganského másla
- 2 lžíce rostlinného nebo řeckého jogurtu
- 250-300 g hlaské kukuřičné/ rýžové/ kokosové mouky
- špetka skořice
- špetka soli
- domácí švestková povidla a jogurt na náplň
Začneme tím, že si nastrouháme najemno obě omyté mrkve, přidáme jogurt, kokosový olej nebo jiný rostlinný tuk, mouku, skořici a sůl.
Vše důkladně prohněteme rukami, těsto by mělo mít podobnou konzistenci jako těsto na linecké křehké cukroví. Necháme asi 20 minut odležet v lednici.
Poté si rozdělte celou kouli těsta na čtvrtiny, z těch udělejte menší kuličky, které rozválejte natenko- max. půl centimetru. Vzniklé kolečko rozkrájejte na osminky či dvanáctiny.
Na každý dílek těsta dáme asi půl lžičky povidel +půl lžičky jogurtu. Náplň klademe na delší stranu trojúhelníčku, od té samé strany začneme rolovat rohlíčky (od dlouhé strany ke špičce).
Klademe na plech s pečícím papírem a pečeme na 180 stupňů asi 20 minut, nebo dokud mrkvánky krásně nezezlátnou.
Dobrou chuť!
Wendy
Wendy
Každý recept zveřejněný na této stránce je mým osobním vlastnictvím a podléhá autorským právům.

Těsto z kokosového oleje a kokosové mouky se drolí a nenašla jsem poměr, v jakém by to bylo lepší. Nebyla jsem schopná udělat ani placičku, která by se dala ohnout, aniž by popraskala nebo se rozlomila. Příště zkusím vyměnit olej za máslo a polovinu mouky dam jinou než kokosovou. Uvidíme, jestli bude pokus úspěšnější....
OdpovědětVymazat