Bezlepkové mrkvánky se švestkovou náplní

Nejlepší jsou k horké kávě s mlékem (samozřejmě :D), nebo jako skvělá svačinka do práce nebo do školy. Já je beru všude s sebou a vždycky mají obří úspěch! :)
Příprava už nemůže být jednodušší, krom toho mrkvánky vydrží čerstvé klidně i celý týden. Stále budou výborné...

Bezlepkové mrkvánky se švestkovou náplní
(na 20 malých rohlíčků)


  • 2 velké mrkve
  • asi 3/4  hrnku kokosového oleje/ margarínu/ veganského másla
  • 2 lžíce rostlinného nebo řeckého jogurtu
  • 250-300 g hlaské kukuřičné/ rýžové/ kokosové mouky
  • špetka skořice
  • špetka soli
  • domácí švestková povidla a jogurt na náplň

Začneme tím, že si nastrouháme najemno obě omyté mrkve, přidáme jogurt, kokosový olej nebo jiný rostlinný tuk, mouku, skořici a sůl. 

Vše důkladně prohněteme rukami, těsto by mělo mít podobnou konzistenci jako těsto na linecké křehké cukroví. Necháme asi 20 minut odležet v lednici.

Poté si rozdělte celou kouli těsta na čtvrtiny, z těch udělejte menší kuličky, které rozválejte natenko- max. půl centimetru. Vzniklé kolečko rozkrájejte na osminky či dvanáctiny.

Na každý dílek těsta dáme asi půl lžičky povidel +půl lžičky jogurtu. Náplň klademe na delší stranu trojúhelníčku, od té samé strany začneme rolovat rohlíčky (od dlouhé strany ke špičce). 

Klademe na plech s pečícím papírem a pečeme na 180 stupňů asi 20 minut, nebo dokud mrkvánky krásně nezezlátnou.

Dobrou chuť!
Wendy




Každý recept zveřejněný na této stránce je mým osobním vlastnictvím a podléhá autorským právům. 

Komentáře

  1. Těsto z kokosového oleje a kokosové mouky se drolí a nenašla jsem poměr, v jakém by to bylo lepší. Nebyla jsem schopná udělat ani placičku, která by se dala ohnout, aniž by popraskala nebo se rozlomila. Příště zkusím vyměnit olej za máslo a polovinu mouky dam jinou než kokosovou. Uvidíme, jestli bude pokus úspěšnější....

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Oblíbené příspěvky